woensdag 9 december 2015

Zelf een ballonboog maken met de Balloonvine

De balloonvine is een plastic (PVC) strip van 5 meter lang met 375 gaatjes waar je een ballonknoopje door heen kunt trekken. De balloonvine is uitermate geschikt om zelf een ballonboog mee te maken (zie de instructievideo bij het product), een ballonslinger of een heliumboog.

D.m.v. onderstaande instructievideo leggen we stap voor stap uit hoe je zelf een ballonnenboog kunt maken met de balloonvine.


Lees hieronder de vragen en antwoorden die we al reeds gesteld hebben gekregen en beantwoord hebben over de balloonvine. Staat jouw vraag er niet bij? Plaats dat een reactie onderaan dit artikel en wij zullen je vraag z.s.m. beantwoorden.


Eenmaal klaar, dan volgt hieronder het resultaat van een ballonnenboog welke gemaakt is met behulp van de balloonvine.
Bestel de balloonvine hier!


Of laat je liever een professionele ballonboog bezorgen? Globos bezorgt professionele ballonbogen kant en klaar bij u thuis of locatie, 24 uur per dag, 7 dagen per week.

 

63 opmerkingen:

 1. Q Welke ballonnen zijn het beste te gebruiken? We hebben een aantal nummers gezien in een van onderstaande antwoorden, maar deze nummers kunnen wij niet terugvinden op de site. Hoelang gaat de ballon gemiddeld mee? Houden de ballonnen het 24 uur (hele dag bruiloft) vol?
  A Ballonnen gevuld met lucht houden het wel dagen of weken lang vol. U kunt de zoekmachine gebruiken en zoeken op B105. Zo vindt u de metallic 11 inch ballonnen die veel voor bruiloften gebruiken worden.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Q Hoe maak je een boog met de regenboog kleuren? Wij willen dan graag rood, oranje, geel, groen, blauw en paars gebruiken.
  A In dat geval kunt u het beste stapelen i.p.v. een spiraal erin verwerken. Er gaan ca. 35 clusters van 4 in een boog van 5 meter. U stopt dan eerst 6 clusters van 4 rode ballonnen in de balloonvine, daarbovenop 6 oranje clusters, etc, etc,

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Q Ik heb ergens gelezen dat je de balloon-vine met plakband moet vastmaken aan de buis volgens mij. Maar op het filmpje lijkt het alsof dat niet nodig is en je de ballonnen - zodra je 1 of 2 clusters hebt - zo om de buis heen kunt drukken. Hoe zit dit, heb je wel of geen plakband nodig?
  A Als het hard waait, kunt u de strip het beste extra vastzetten met plakband of ty-raps o.i.d.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Q Wij willen een ballonboog maken, met bovenin een hart. Dus eigenlijk een hart, met daaronder 2 poten die de boog vormen. Op een foto hebben wij dit gezien, en de ballonnen voor het hart waren kleiner dan de boog. Kan je dit met dezelfde ballonnen doen (en kleiner op te blazen) of is het beter om daar andere ballonnen voor te gebruiken?
  A Als u een hartboog wilt maken waar u onderdoor kunt lopen, dan kunt u ook alle ballonnen dezelfde grootte houden (20cm). Een hartboog is altijd wat groter zelfs dan een normale ballonboog.
  .

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Q Blijft een ballonnenboog wel goed overeind staat als hij niet tegen een muur aanstaat of 'waait' het effect dan weg?
  A Dat ligt er aan wat u als frame en als voet gebruikt. Een PVC buis waait makkelijker omver dan een stalen buis.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Q Is het ook mogelijk om er een ballon pilaar mee te maken? Door bijvoorbeeld het lint te knippen? Hoe blijft een pilaar recht op staan? Als ik helium in de balonnen gebruik blijft het dan automatisch rechtop staan? Ik wil namelijk 2 pilaren bevestigen in een park. En heb daar niet veel zwaar materiaal tot mijn beschikking.
  A U kunt het lint op maat knippen en voor een pilaar gebruiken. Prik een stok in de grond in het park en daar kunt u de ballonnen met lint langs bevestigen. Helium is niet nodig om een ballonpilaar te maken.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Q Hoe maak ik een ballonnenboog met drie kleuren?
  A U zal 1 kleur dan altijd dubbel moeten gebruiken. Bijvoorbeeld: Rood, Wit, Blauw, Wit.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Q We willen met balloon vines een boog maken voor in onze cafè maar hoe zit het hiermee in verband met de brandveiligheid? Kan ik ze zomaar ophangen of moet ik ze eerst behandelen?
  A De balloonvins hebben niet de stempel 'brandvertragend'.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Q We willen een ballonnenboog maken. Welke kleur ballonnen kunnen we nemen voor 12 1/2 jarig huwelijk?
  A U kunt bijvoorbeeld onze koper kleurige ballonnen nemen in combinatie misschien met een lichtere kleur (wit of zilver).

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Q Kan ik ook een ballonboog maken met de hartvormige ballonnen of is dit effect niet zo mooi als met gewoon ronde ballonnen daar er misschien lege gaten ontstaan in de boog?
  A U kunt prima ook hartballonnen gebruiken hoor. Het zal er wat speelser uitzien maar zeker niet met gaten.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Q Wij hebben over 2 weken een trouwerij. En omdat wij een grote oprit hebben kunnen wij geen pvc buis doen. Daarom willen wij het met houten paal doen en dan recht, dus geen boog. Kan hier die strip ook omheen?
  A Ja hoor, de strip is heel flexibel en kan vrijwel overal omheen gedraaid worden.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Q Is deze balloon vine strip aan een stuk of zijn het meerdere delen? Het lijkt zo op het filmpje?
  A De strip is 5 meter lang aan 1 stuk.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Q Kun je de strip alleen maar om een pvc buis heen doen? Ik wil hem graag om een vierkante pilaar draaien die bij onze voordeur staat.
  A De PVC buis is slechts een voorbeeld, u kunt de strip overal omheen draaien.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Q Kan ik van die boog ook een hartvorm maken?
  A Ja hoor, u maakt gewoon een harvorm van ijzeren buis of dun ijzer en laat daar de ballonvine langs lopen.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Q Ik zou graag willen weten hoe lang je in totaal bezig bent met het maken van zo'n ballonboog. Dit ivm de tijdsdruk die dag.
  A Dat ligt er aan met hoeveel personen u bent, u de ballonnen opblaast met een elektrische- of handpomp, of u makkelijk ballonnen knoopt e.d. Hier kunnen we geen duidelijk antwoord op geven.

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Q Ik heb twee pvc buizen van 5 meter hoeveel ballonnen moet ik bestellen om hem helemaal dicht te krijgen?
  A Als u uitgaat van 20 ballonnen per meter, dan heeft u 200 ballonnen nodig.

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Q Heb je voor elke 'ring' een stuk nodig of kun je op de hele strip van 5 meter alle ballonnen bevestigen en dan erop doen?
  A Voor een ballonboog heb je de gehele 5 meter nodig. Niet nodig om te knippen dus.

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Q Kun je met 3 kleuren op 1 vines ook een spiraal creëren en zo ja op welke manier?
  A Dat kan maar u kunt het beste wel clusters van 4 maken. Dus bij 3 kleuren gebruikt van 1 kleur, 2 ballonnen. Dus bijvoorbeeld voor een rood, wit, blauw ballonboog gebruikt u per cluster 1 blauwe ballon, 1 witte ballon, 1 rode ballon en nog een witte ballon.

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Q Is het mogelijk om gewoon met lucht gevulde ballonnen een pilaar te maken? Blijven de ballonnen zeker 24 uur goed opgeblazen of is helium noodzakelijk?
  A Om een pilaar te maken vult u de ballonnen gewoon met lucht. Een lucht gevulde ballon zal zeker enkele dagen gevuld blijven.

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Q Ik wil graag een ballonnenboog maken. Ik lees dat dit het beste met behulp van een PVC buis gaat. Is het ook mogelijk om een dikkere metalen buis te gebruiken (diameter 7 cm)? Deze zijn namelijk aanwezig waar de boog gemaakt wordt.
  A U kunt de strip langs diverse materialen geleiden, zo ook een metalen buis.

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Q Welk type ballon is het beste om te gebruiken voor de ballonnenboog?
  A U kunt het beste onze B85 of B105 ballonnen gebruiken. Deze vindt u in de artikelgroep Ballonnen.

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Q Hoeveel ballonnen heb je nodig voor een boog voor een dubbele deur ongeveer? Ik wil het graag gaan maken van de witte ballonnen. Dank voor het antwoord.
  A Zoals het filmpje laat zien gebruikt u ca. 20 ballonnen per meter. Voor een dubbele deur heeft u 2 strippen nodig zodat u een strip kunt maken van 6 meter. In die 6 meter gaan dan ca. 120 ballonnen.

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Q Dat filmpje op jullie site is een uitkomst. Nu snap ik het helemaal. En precies op tijd, vanmiddag gaan we bouwen. Fijn dat filmpje!!!!
  A We dachten al dat het een handig hulpmiddel zou zijn :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Q Kan ik een ballonboog maken een avond voor dat je hem nodig hebt?
  A Ja hoor... met lucht gevulde ballonnen blijven enkele dagen goed (vaak nog langer).

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Q Ik heb jullie hele site bekeken en ben erg onder de indruk. Maar hoe vaak ik ook kijk, ik kan niet snappen hoe je met 2 kleuren zo een boog met gedraaide kleuren krijgt. Word dat allemaal in 1 strip gedaan of met 2 en dan in elkaar gedraaid. Hier zou ik heel graag wat uitleg willen hebben.
  A Om een boog van 5 meter met gedraaide kleuren te maken heeft u maar 1 strip nodig.

  BeantwoordenVerwijderen
 26. Q Welke maat ballonnen kan ik het beste gebruiken als ik zelf een boog wil maken met de balloonvine? Maat B85 of B105?
  A Kan allebei, alleen als u de metallic ballon wilt, dan zijn deze er alleen in B106 te verkrijgen.

  BeantwoordenVerwijderen
 27. Q In een van de eerdere vragen wordt gezegd dat de beste pvc buis is degene die ze in de bouw ook voor elektriciteit gebruiken, ik neem aan dat dit die wit, gelige zijn? Blijft zo een buis met de strips en de ballonnen zelfstandig staan? We willen deze boog graag buiten zetten voor een oprijlaan. Maar dan moet de boog dus wel sterk genoeg zijn om te blijven staan. Het idee is ook om de uiteindes van de pvc te veranderen in emmers met zand.
  A U zou inderdaad die wit/gele buizen kunnen gebruiken maar die zal u dan wel vast moeten zetten in bijv. emmers met zand. U zou ook ijzeren CV leiding kunnen gebruiken, dit is veel steviger (en duurder).

  BeantwoordenVerwijderen
 28. Q Over een paar maanden hebben wij een trouwerij en via jullie site komen er veel ideeën. Kunnen de bestellingen alleen via internet of hebben jullie ook een showroom (voor ons is Oost Souburg het dichtste bij)?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. A Voor trouwartikelen kunt u onze showroom in Spijkenisse bezoeken. In Oost Souburg hebben wij uitsluitend ballonnen.

   Verwijderen
 29. Q Op foto nummer 3 staan van die leuke trossen witte ballonnen met bovenin een rode hartballon, die je in de grond kunt prikken. Wat ben ik nodig om die te maken?
  A Wij hebben deze decoraties niet gemaakt, de klant zelf heeft die gemaakt. Het lijkt erop dat zij dat hebben gedaan met de balloonvine, PVC buis, tape en uiteraard ballonnen.

  BeantwoordenVerwijderen
 30. Q Wij willen zelf een ballonnenboog maken, maar kun je die strippen ook los bestellen?
  A Dit artikel IS een losse strip.

  BeantwoordenVerwijderen
 31. Q Ik wil een letter decoratie maken van ballonnen. De bedoeling is dat deze 6 letters ongeveer een hoogte van 1.5 meter hebben. Hoeveel strips heb ik ongeveer nodig om deze decoratie te realiseren? Kunt u mij ook aangeven hoeveel ballonnen daar ongeveer voor nodig zijn?
  A Als het aantal strekkende meters weet van de letters, dan heeft u evenveel meters van deze strip nodig. Het aantal ballonnen is niet te bepalen, dit heeft er alles mee te maken hoe groot u de ballonnen opblaast (bij letters vaak klein) en hoe dicht u deze op elkaar in de strip bevestigt.

  BeantwoordenVerwijderen
 32. Q Ik heb gelezen dat we de ballon met de knoop door de gaatjes van de strip moeten trekken. Maar bij ons zou deze buiten staan. Is dat stevig genoeg bevestigd als er wind is?
  A Ja hoor, de ballon zit stevig vast in de strip. Alleen bij hevige storm zou de ballon eruit gerukt kunnen worden.

  BeantwoordenVerwijderen
 33. Q Ik wil zo'n strip bestellen. Maar als ik het goed begrijp kan je die strip dus gewoon aan 1 ronde kant van een pvc buis vast maken. Ballonnen erin gooien en klaar?
  A Klopt.

  BeantwoordenVerwijderen
 34. Q Ik zit er over te denken om de strip te kopen om ballonnen op te hangen in een zaal. Kan dit? Of is er ook nog iets anders voor? Ik wil de zaak nl versieren met ballonnen en slingers.
  A Met deze strip kunt u inderdaad ook een ballonslinger maken.

  BeantwoordenVerwijderen
 35. Q Hallo is dit artikel ook geschikt voor een rozenboog i.p.v. een pvc buis?
  A Ja hoor, de strip kunt u ook prima aan een rozenboog bevestigen.

  BeantwoordenVerwijderen
 36. Q Hoe bevestig ik de vines aan de pvc-buis en hoe krijg ik de de boog zo vol.
  A De vines zou u bijvoorbeeld met plakband (tape) aan de buis kunnen bevestigen. U zou ook alvast een aantal ballonnen in de strip kunnen steken en dan langs de buis leggen. Vervolgens draait u 2 ballonnen om elkaar heen met de buis er tussen. Hoe meer ballonnen u in de strip steekt, hoe voller de boog wordt. Hoe kleinere ballonnen u gebruikt, des te meer ballonnen kunt u kwijt.

  BeantwoordenVerwijderen
 37. Q Ik vraag me af of je bij het maken van deze spiraal dan ook de strip elke keer een kwartslag moet draaien nadat je 2 ballonnen van dezelfde kleur tegenover elkaar hebt geplaatst. De gaatjes zitten toch alleen maar van links naar rechts en niet van voor na
  A De strip zal inderdaad steeds een slag draaien. Het aantal gaatjes wat je overslaat is afhankelijk van hoe groot je de ballonnen opblaast. Hoe groter de ballonnen, hoe groter de afstand. Als er al een aantal ballonnen op de strip zitten, kunt u de strip alvast een stuk aan de PVC buis bevestigen.

  BeantwoordenVerwijderen
 38. Q Hoeveel ballonnen en strips heb ik nodig als ik een boog wil maken voor een ingang met twee glazen deuren? Afmeting van elk deur is 2m hoog bij 1m breed, dus in totaal 2m bij 2m. Aan de zijkanten links en rechts heb je nog glazen raampjes van 25cm breed e
  A U heeft dan minimaal 6 meter nodig (2m omhoog, 2m opzij en weer 2m naar beneden). Dan heeft u 2 strippen nodig en ca. 150 ballonnen.

  BeantwoordenVerwijderen
 39. Q De balloon vines heb ik ontvangen maar nu is de vraag of ik het ook nog eens aan iets moet bevestigen want het lijkt mij erg slap als je de ballonnen erin hangt en dan zo een boog vormt. En zo ja hoe doe je dat dan het makkelijkst?
  A Als u de ballonnen met lucht vult, dan zal u de strip langs een buis kunnen bevestigen. U kunt de ballonnen ook met Helium (laten) vullen. In dat geval houden de ballonnen de strip omhoog.

  BeantwoordenVerwijderen
 40. Q Is de strip vouwbaar omdat ik die wil meenemen naar een ander land voor het huwelijk. Dus deze moet in de koffer passen.
  A De strip zit opgerold in de verpakking dus prima in de koffer mee te nemen. De verpakking is 9cm breed, 16cm hoog en 2cm dik.

  BeantwoordenVerwijderen
 41. Q Hoi, Wij hebben vandaag alle spullen ontvangen om een boog te kunnen maken. Wij zouden graag een boog willen van 2 kleuren. (zonder spiraal erin) maar moeten we de kleuren dan om en om op de strip doen? En ik had al gelezen dat er 50 ballonnen op 2 meter
  A Als u geen spiraal wilt, dan hoeft u ook niet op te letten waar u de ballonnen in het gaatje stopt. De buis is altijd te zien maar hoe dichter u de ballonnen op elkaar doet, deze te minder goed is de buis te zien. Maar nogmaals helemaal verbergen zal niet gaan. Zelfs ook niet als wij een professionele ballonnenboog komen plaatsen.

  BeantwoordenVerwijderen
 42. Q Wat zijn de verzendkosten voor 1 strip van 5 meter.Ik hoor het graag van u. Alvast bedankt
  A Als u 1 pakje in uw winkelwagentje doet, komen de verzendkosten automatisch op 2.64 euro te staan (brievenbus).

  BeantwoordenVerwijderen
 43. Q Ik ben van plan een ballonnenboog te maken met de vine strip. Zijn deze ballonnen van 35 cm niet te groot dan? Want per meter 75 ballonnen, is op 5 meter dus 375 ballonnen.
  A Het is niet de bedoeling dat u in ieder gaatje een ballon doet. U moet ze ook niet tot 35cm opblazen, 25cm is een mooie maat voor een boog. Probeer om ongeveer 50 ballonnen op 2 meter te krijgen, dus 125 over de gehele strip van 5 meter.

  BeantwoordenVerwijderen
 44. Q Hallo, Ik wil zelf ook een boog maken. Van gewoon ballon (lucht erin). Ik snap alleen nog niet hoe je een tros kan maken als je de strip er in 1 lengte vast maakt aan de pvc pijp. Haal je dan meerder ballonnen door 1 oog van de strip? Andere vraag van mij
  A Nee, u kunt maar 1 ballon door 1 gaatje doen, de volgende ballon doet u dus 1 gaatje verder tegenovergesteld aan de eerste ballon. De levertijd van dit artikel is 1 dag.

  BeantwoordenVerwijderen
 45. Q Welke maat ballonnen kun je het beste gebruiken voor een ballonnenboog? Alvast bedankt voor uw reactie.
  A U kunt alle maten ballonnen gebruiken maar onze persoonlijke voorkeur is een ballon opgeblazen tot 7 inch of 9 inch.

  BeantwoordenVerwijderen
 46. Q Ik heb de strippen en de ballonnen ontvangen. Toch krijg ik het nog niet helemaal voor elkaar. Moet je de hele knoop er doorheen trekken? De foto's zijn dat ook bogen die met 1 strip zijn gemaakt of hebben ze er daar 2 aan elkaar gemaakt? Hij lijkt nameli
  A U moet inderdaad de ballon met knoop door de strip heen trekken. U moet de ballonnen zo dicht mogelijk op elkaar op elkaar stappelen. Per cluster van 4 moet u ze een kwart slag draaien ten opzichte van elkaar om het spiraal effect te creeeren. Hoe onze klanten dat op de foto hebben gedaan, is ons niet bekend.

  BeantwoordenVerwijderen
 47. Q Kun je de strips ook gemakkelijk doorknippen?
  A Ja hoor, u kunt de strip heel gemakkelijk op maat knippen.

  BeantwoordenVerwijderen
 48. Q Hallo, kan ik met deze strips ook een hartvormige boog maken en hoeveel ballonnen heb ik dan nodig? Zodat er 2 mensen naast elkaar onder door kunnen lopen?
  A Ja hoor, als u van een stalen frame de vorm kunt maken, dan bevestigt u deze strip er langs. Voor zo'n boog heeft u 6 meter nodig en 160 ballonnen.

  BeantwoordenVerwijderen
 49. Q Hallo, Ik vroeg mij af of ik die vines ook kan gebruiken om er ballon pilaren van te maken of is dit echt specifiek als boog bedoeld?
  A Ja hoor, u kunt de vines ook gebruiken om er een ballonpilaar van te maken. U moet de vines dan vastmaken aan buis die rechtop kan blijven staan (of een bezemsteel o.i.d.). Succes.

  BeantwoordenVerwijderen
 50. Q Ik lees dat er op een strip van 5 mtr ca 150 ballonnen gaan, maar op 1 mtr zitten 75 gaatjes moet je niet alle gaatjes gebruiken? Want anders heb je 75 gaatjes x 5 mtr is 375 ballonnen toch?
  A U hoeft inderdaad niet alle gaatjes te gebruiken. U moet clusters van 4 ballonnen maken. Op 1 meter gaan dan ongeveer 25 ballonnen.

  BeantwoordenVerwijderen
 51. Q We hebben alles fijn snel ontvangen , nu willen we nog oefenen om een ballonnenboog te maken. Maar we snappen niet helemaal of dat wel kan met 2 kleuren, want die strips zijn recht en we kunnen dan toch niet zo'n draai erin krijgen? Het is zeker makkel
  A Nou, een tekening hebben we helaas niet maar ik kan u wel uitleggen hoe u te werk moet gaan. Een boog in 1 kleur is inderdaad makkelijker en als u een spiraal er in wilt, dan kunt u het beste een professionele ballonboog bij ons bestellen. Maar deze vines zijn bedoeld om het zelf te doen dus hier volgen wat tips: Doe ik het eerste gaatje een rode ballon en in het 2e gaatje ook. Zorg dat de ballonnen tegenover elkaar zitten. In het 3e en 4e gaatje doet u hetzelfde maar dan met de witte ballonnen. De 2 witte ballonnen moet u haaks op de 2 rode leggen. Dit zal de eerste keer niet echt makkelijk gaan maar zodra u de 2e ring gaat maken, kunt u daarmee de eerste ring op zijn plek klemmen. Zo gaat u door totdat de strip helemaal vol zit. Als u zorgt dat er altijd 2 verschillende kleuren haaks op elkaar liggen, onstaat vanzelf de gewilde spiraal. Als de strip klaar is kunt u hem aan een PVC pijp bevestigen met tape of touw en er een boog van maken.

  BeantwoordenVerwijderen
 52. Q Zijn de strips sterk genoeg om meerdere keren te gebruiken? En hoe kan ik ze het beste bevestigen aan de pvc buis?
  A De strips kunt u wel vaker gebruiken, het betreft een degelijke kwaliteit. U kunt de strip het beste met plakband bevestigen want met ty-raps bestaat de kans dat deze de ballonnen doen knallen.

  BeantwoordenVerwijderen
 53. Q In welke maat kan ik het lint aankomen? (25 meter) Heeft u een beschrijving hoe we zo'n slinger moeten of kunnen maken? Hoe lang van te voren kunnen we zo'n slinger maken, dus hoe lang blijft deze slinger goed?
  A Voor het mooiste resultaat kunt u het beste de ballonnen pas enkele uren van te voren opblazen. Blaast u de ballonnen niet te ver op maar zorg dat zo mooi rond blijven. Knoop ze dicht en trek ze met de knoop door de strip. U kunt een boog maken van PVC pijp (koopt u bij de bouwmarkt) en de strip er langs bevestigen. De strips zijn alleen te verkrijgen in lengtes van 5 meter.

  BeantwoordenVerwijderen
 54. Q In welke kleuren kunnen deze geleverd worden?
  A De strip is transparant en niet in andere kleuren verkrijgbaar.

  BeantwoordenVerwijderen
 55. Q Van welk materiaal zijn de Balloon Vines gemaakt?
  A Dit artikel is gemaakt van stevig plastic.

  BeantwoordenVerwijderen
 56. Q Als ik met twee kleuren ballonnen werk. Hoe verdeel ik de kleur dan mooi zodat de kleur in ringen wordt verdeeld?
  A U moet zorgen dat u 2 ballonnen van dezelfde kleur tegenover elkaar hebt. De 2 met de andere kleur, liggen hier dan haaks op. Dit is dan 1 ring. De volgende ring doet u hetzelfde en draait u de 2e ring een kwartslag ten opzichte van de eerste ring.

  BeantwoordenVerwijderen
 57. Q Wikkel je de strip om de pvc buis heen of span je hem er langs?
  A Als u een PVC buis gebruikt, kunt u de strip er het beste langs bevestigen (niet draaien).

  BeantwoordenVerwijderen
 58. Q Heeft u misschien ook een idee hoe je de pvc buis in de grond vast kan maken?
  A Als wij een ballonnenboog afleveren, dan zetten wij deze vast m.b.v. 2 parasolvoeten.

  BeantwoordenVerwijderen
 59. Q Heb je helium nodig voor deze ballonnen of kan het ook zonder?
  A Nee hoor, het kan gebruikt worden met ballonnen welke met Helium gevuld zijn maar ook die met lucht gevuld zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 60. Q Is er nog versteviging nodig voor de boog?
  A U kunt het beste pvc pijp gebruiken wat zo voor de elektriciteit gebruiken in de bouw. Dit is stevig materiaal.

  BeantwoordenVerwijderen
 61. Q Hoeveel ballonnen hebben wij nodig om zelf een boog te maken en hoeveel strippen?
  A Op een boog die 2 meter omhoog gaat, 1 meter opzij en 2 meter weer omlaag (is totaal 5 meter), gaan ca 150 ballonnen. De strips zijn 5 meter lang dus u heeft aan 1 strip genoeg.

  BeantwoordenVerwijderen
 62. Q Ik snap niet helemaal hoe het werkt hoe bevestig je dan deze strip om de pvc pijp moet je hem er omheen draaien of maak je via deze strips setjes van 4 en hoef je het uiteinde er alleen door heen te doen is dit voldoende vast, graag iets meer uitleg.
  A Het betreft hier een strip waar allemaal gaatjes in zitten. In deze gaatjes kun je het uiteinde (blaasmond) van de ballon vastzetten door de blaasmond er doorheen te trekken. Zo ontstaat er een tros ballonnen welke u inderdaad met tape of ty-raps (bandjes) aan een PVC pijp kunt bevestigen. Als u zo 5 of 6 meter hebt, kunt u de pijp krom trekken en onstaat er een boog. U kunt bij ons ook een professionele ballontoog bestellen (zie elders in de shop) maar deze wordt dan geheel met de hand gemaakt en zonder deze ballonvines

  BeantwoordenVerwijderen